Неизбежната промяна

Искаме или не искаме, целият ни живот е една непрекъсната промяна. Както са казали източните мъдреци „Не можеш да потопиш една и съща ръка два пъти в една и съща течаща вода“. Иначе казано Промяната е константа и ние трябва непрекъснато да сме готови за нея.

Това въпреки всичко се оказва една доста трудна задача. По една или друга причина ние се колебаем, отлагаме (когато това е възможно), съпротивляваме се, а ако промяната идва внезапно, често пъти се оказваме парализирани или просто отказваме да я приемем.

Причините за това могат да бъдат от най-различно естество. На първо място е навикът и склонността ни да се „окопаваме“ в нещо удобно и познато. Инерцията ни носи по течението с почти минимален разход на енергия. В други случаи промяната е желана, дори понякога силно, но не се осмеляваме да направим крачката в неизвестното. Точно тук най-голям принос има страхът- във всякакви форми и размери. Страхът е онова ирационално нещо, чрез което се измерва вярата в самите нас, в Силата по-голяма от нас, а дори и големината на желанието ни за промяна. Ако се научим да се освобождаваме от страха и да се свързваме с вътрешната си мъдрост, няма да има нещо, което да не можем да направим. А и има ли по-голям стрес от невъзможността да бъдем себе си ?

Именно Вярата, според мен, и познаването на истинската ни същност са в състояние да ни направят гъвкави и адаптивни за промените – в телата ни, в обкръжението, в делата, на които сме се посветили и в още по-големите – тези на света и Вселената. Разбира се в основата на цялото това приемане и познаване, неизменно трябва да е Любовта.

Ако трябва да разгледаме по-конкретно различните промени, през които се налага да преминем през живота си, то бихме могли да потърсим и причините (в които се спъваме), както и да намерим най-добрият начин да ги „излекуваме“. Има безброй начини да си помогнем, като се освободим от ненужния „багаж“ – стари убеждения, страхове, неработещи вече модели, или чрез надграждане на нови способности, припомняне на истинската ни същност и връщане на изначалната ни сила.

Когато сме зациклили и се въртим в кръг, а промяната е не само неизбежна, а и жизнено важна, то само от нас зависи да направим усилие, за да отприщим потока на творческата енергия в нас. Само ние можем да се откажем от старото, което не ни служи вече, и да направим всичко по силите си, за да чуем вътрешния си глас. Трябва да изберем посоката, която ни е нужна точно сега и да я последваме с цялото си сърце и цялата си любов.

За щастие, от древността до сега, са създадени безброй много техники, които да ни помогнат в това начинание. Тази наглед трудна задача, би могла да бъде вдъхновяваща и приятна. Единственото условие е, да се подходи със сърце изпълнено с любов и страст, с мисъл единствено за промяна и поглед само напред.

Целта на този сайт е точно тази- да споделяме техники, практики и опит, с които да правим промените и растежа все по-приятни, а живота ни все по-пълнокръвен, чудесен и удовлетворяващ. Всичко, поместено тук, е една покана за щастие, свобода, за надхвърляне на възможностите чрез разкриване на цялостния потенциал, за разчистване потока на творчеството, за достигане и преживяване на усещането за свещена благодат от това да живееш и да си Жена.

Добре дошли !

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *